Trackpad MacBook

TrackPad Macbook

Parte componentă, integrată a unui laptop, un touchpad/ Trackpad, ca și mouse-ul, este un dispozitiv de indicare, constând dintr-o suprafață specială care poate traduce mișcarea și poziția degetului unui utilizator ce acționează pe suprafața respectivă, la o poziție relativă pe ecran.

Touchpad-urile pot varia ȋn mărime ȋn funcție de modelele laptop-urilor, dar de obicei nu sunt mai mari de 40 de centimetri pătrați.

PowerBook 500 de la Apple a fost primul laptop care folosea un astfel de dispozitiv, căruia Apple i se referă ca „trackpad”. Atunci când a fost introdus ȋn mai 1994, a ȋnlocuit trackball-urile modelelor anterioare PowerBook. Caracteristicile cele mai recente ale trackpad-urilor de la Apple sunt simțirea a până la 5 degete simultan, oferind mai multe funcții de intrare, cum ar fi capacitatea de a aduce meniul contextual ȋn față prin lovirea ușoară cu două degete. La sfârșitul anului 2008, reviziile trăsăturilor a MacBook și a MacBook Pro au adus caracteristici noi touchpad-ului la care butoanele erau incorporate ȋn suprafața de urmărire. Gesturile sunt intuitive, poți face multe lucruri numai mișcînd degetele pe trackpad în diverse combinații.

De asemenea, nici acesta nu este indestructibil. In cazul unui Macbook, cel Mai frecvent acesta se poate sparge sau se poate defecta in urma contactului cu lichide.

Avem pe stoc ORICE MODEL de Trackpad Pentru toate modelele Apple, costul inlocuirii acestei piese fiind de 450 lei

Trackpad Macbook

trackpad macbook